implant dentar

Punte dentara sau implant dentar? –Răspunde Doctor Andrei

Când este nevoie să înlocuiți unul sau mai mulți dinți lipsă, există două opțiuni populare: puntea dentara și implantul dentar. Ambele soluții sunt eficiente, dar există diferențe semnificative între ele. Pentru fixarea unei punți dentare, dinții adiacenți spațiului gol sunt șlefuiți și devitalizați. Datorită distribuției incorecte a sarcinii masticatorii, aceștia cedează treptat, iar osul maxilarului se atrofiază.

În cazul implantului, aceste probleme sunt excluse: se păstrează osul, se elimină nevoia de a sacrifica doi dinți buni și se restabilește, fără compromisuri, funcția și estetica dannturii.

În ce constau aceste doua alternative?

Puntea dentara este un dispozitiv protetic care folosește dinții adiacenți ca ancore pentru a susține un dinte fals între ele. Aceasta înseamnă că doi dinți sănătoși de fiecare parte a golului trebuie pregătiți și tăiați pentru a se potrivi cu puntea dentara.
Implantul dentar este un stâlp mic de titan care este plasat chirurgical în osul maxilarului pentru a susține un dinte sau o punte de înlocuire. Spre deosebire de punțile dentare, implanturile dentare păstrează dinții vecini sănătoși.

Ce se-ntâmplă dacă nu faci nici un tratament?

Doctor Andrei explică că la pierderea unui dinte osul maxilar începe să se deterioreze, deoarece nu mai primește stimularea de care are nevoie de la rădăcina dintelui lipsă. Acest lucru duce la micșorarea și slăbirea osului maxilarului. Dinții rămași pe arcada dentară migrează, sunt suprasolicitați, devin mobili și se pierd în 5-10 ani.

Cum lucrează implantul dentar?

Implanturile dentare imită funcția rădăcinilor dintelui natural prin fuziunea cu osul maxilar printr-un proces numit osteointegrare. Acest lucru stimulează osul și împiedică deteriorarea acestuia. Drept urmare, implanturile dentare ajută la menținerea structurii și formei maxilarului, asigurând dantura perfecta și aspectul tânăr al feței.

Diferențe fundamentale dintre un implant dentar și o punte dentara

Tratamentul cu implanturi are riscuri minime de complicații dentare, păstrează dinții vecini sănătoși o asigură o dantură perfectă, chiar dacă s-au pierdut toți dinții – vezi oferta Dantura fixă pe implanturi.
Programați un consult la Doctor Andrei și aflați ce opțiuni de tratament sunt disponibile pentru a salva dinții naturali și a obține o dantura perfecta !