Proteza Fixă pe Implanturi

Proteza pe implanturi : De ce să plătesc pentru 4 când pot să-mi pun doar 2?

dinti ficsi, proteza pe implanturi


Un subiect des discutat este diferența dintre proteza cu capse pe 2 implanturi și proteza fixa pe 4 implanturi. Deși ambele tratamente presupun inserarea implanturilor dentare, aceste opțiuni terapeutice au câteva diferențe semnificative.

Proteza pe capse pe 2 implanturi – o soluție mobilă:

Una dintre variantele de tratament care utilizează doar două implanturi este proteza pe capse. Aceasta este o proteză mobilă, ceea ce înseamnă că pacientul o poate scoate și reintroduce în cavitatea bucală. Deși poate părea o opțiune convenabilă pentru unii, aceasta vine cu unele limitări:
· Compromisul: Proteza pe capse pe 2 implanturi este considerată mai mult un compromis. Este optată pentru ea, de obicei, atunci când inserarea a 4 implanturi este imposibilă din motive anatomice sau financiare.

· Resorbția osoasă: Una dintre consecințele cele mai notabile ale alegerii unei proteze mobile este resorbția osoasă accelerată. Fără o presiune uniformă și constantă asupra osului, acesta tinde să se resoarbă sau să se atrofieze, ceea ce poate duce la complicații pe termen lung.

Proteza fixa pe 4 implanturi – stabilitate și durabilitate:

Spre deosebire de varianta cu două implanturi, proteza fixa pe 4 implanturi este destinată să rămână permanent în gură, oferind un nivel superior de stabilitate. Iată avantajele principale:

· Distribuție uniformă a forțelor: Cu patru puncte de contact și susținere, forțele masticatorii sunt distribuite uniform, reducând presiunea pe fiecare implant în parte.

· Durata de viață a implanturilor: Datorită presiunii masticatorii distribuite uniform, există o presiune mai mică pe fiecare implant. De asemenea, aceasta ajută la prevenirea resorbției osoase și menținerea sănătății maxilarelor pe termen lung.
Aflați mai multe despre etapele de tratament Proteza Fixa pe Implanturi în acest video realizat de Doctor Andrei:
Doctor Andrei subliniază adesea avantajele protezei dentare cu 4 implanturi, menționând că aceasta oferă o stabilitate superioară, confort sporit și, cel mai important, un zâmbet natural și funcționalitate optimă pentru pacienți.
În timp ce proteza cu capse pe 2 implanturi poate fi adecvată în anumite circumstanțe, proteza fixă cu 4 implanturi oferă în general o soluție mai durabilă și funcțională. Alegerea corectă va depinde în mare măsură de nevoile individuale ale fiecărui pacient, dar cunoașterea avantajelor și dezavantajelor fiecărei opțiuni este esențială pentru a face o alegere informată.
Află detalii despre oferta generală pe pagina Proteza pe implanturi
Programează o consultație gratuită, ca să redescoperi tinerețea și încrederea unui zâmbet complet cu proteza fixa pe implanturi.
Fă primul pas spre un zâmbet tânăr și fericit, astăzi!