Proteza Fixă pe Implanturi

Ce mâncăm cu proteza fixa pe implanturi? – Ne explică Doctor Andrei

Te îngrijorezi că rămâi flămând dacă ai proteza fixa pe implanturi? Doctor Andrei, de la clinica dentara Bucuresti,ne explică că o alimentație corectă te ajută să ai o vindecare rapidă și fără dureri.
Proteza fixa pe implanturi funcționează la fel ca dinții naturali. Aceasta înseamnă că poți mânca majoritatea alimentelor fără probleme. Cu toate acestea, este important să fii atent la câteva alimente
Alimente interzise dupa implant dentar
Consumul alimentelor tari, fierbinți sau prea reci pot provoca răni la nivelul gingiei sau pot afecta proteza. În primul rând, este important să evitați alimentele prea tari sau crocante : bomboane tari sau floricele de porumb. Acestea pot exercita o presiune excesivă asupra implantului și îl pot deteriora. În plus, alimentele lipicioase precum caramelul sau guma de mestecat poate provoca probleme, deoarece se pot lipi de proteză/gingie și nu o să puteți îndepărta restul, fără intervenția doctorului stomatolog.

De asemenea, consumul de alcool, tutun, cafea sau produse condimentate încetineste procesul de vindecare.
Alimente recomandate după implant dentar
În primele 10-14 zile după intervenția chirurgicală, se consumă alimente semi-lichide și moi, precum: supă, iaurt, brânză de vaci moale, legume rase, sucuri de fructe fără zahăr, orez, paste etc.

Se menține o dietă variată și echilibrată, cu suficienți nutrienți care accelerează vindecarea gingiei. Se recomandă consumul de pește, care oferă suplimentul de vitamina D și omega 3 organismului. Se includ legumele și fructele ca sursă de fibre, vitamine și nutrienți care asigură o digestie bună.

Treptat, se introduc în dieta alimente semi-solida: carne rosie, legume fibroase coapte, fructe proaspete moi. Dacă nu ești sigur de un anumit aliment, nu ezita să-i ceri sfatul Doctor Andrei.
Ce lichide ai voie să consumi după tratamentul cu implant dentar
Succesul tratamentului pe termen lung depinde de ce băuturi consumă pacientul. Pentru a te vindeca corect, după implantare sunt permise sucurile din fructe, care nu conțin zahăr și apă plată. Se permit ceaiurile calde din plante medicinale.

Astfel, cu proteza fixa pe implanturi, poți consuma majoritatea alimentelor. Atenție doar la igiena orala – curațarea corectă menține proteza și implanturile dentare în stare optimă.
Programați un consult la Doctor Andrei, clinica dentara Bucuresti și fii mai aproape de zâmbetul la care visezi!