Proteza Fixă pe Implanturi

”De ce așa multe implanturi dentare?”- Răspunde Doctor Andrei

Când sunt mai mulți dinti lipsa sunt 2 opțiuni de tratament: punte dentara fixa pe implanturi și implanturi dentare unitare. Deși ambele opțiuni includ utilizarea implanturilor, sunt câteva diferențe semnificative legate de cazurile când acestea pot fi aplicate cu succes.

Ce presupune puntea fixa pe implanturi?

O punte dentara fixata pe implanturi este similara cu o punte dentara obișnuită, dar este susținută de implanturi dentare, care preiau rolul de ancoră pentru lucrarea protetica. De regulă, se folosește metoda clasică de inserare a implanturilor cu încărcarea acestora peste 4-6 luni.
Dinții lipsă se înlocuiesc în felul următor:
1. În lipsa a 2 dinti se folosesc 2 implanturi.
2. În lipsa a 3 dinti – 2 implanturi.
3. În lipsa a 4,5 sau 6 dinti lipsa – 3 implanturi. Excepție, la 4 incisivi lipsă se face tratament cu 2 implanturi dentare.
Puntea dentara fixa pe implant trebuie să reziste forțelor masticatorii, în mediu 20-30 ani. Cu alte cuvinte, 2 implanturi dentare trebuie să suporte o presiune similară cu cea distribuită pe 3-4 dinți naturali lipsă. Pentru a fi posibil acest lucru, trebuie să avem mult os natural și implanturi groase. Doar când avem suficient os natural putem face tratamentul cu punte fixă pe implanturi.

Când facem tratament cu implant dentar rapid (încărcare imediată)?

În caz ca este necesar ca pacientul să plece cu dinti (de obicei din considerente estetice) de cele mai multe ori este necesar de mărit numărul de implanturi.
Pentru a avea dinți în câteva ore, se înlocuiesc dinții lipsă în felul următor:
1. pentru 3 dinți lipsă vor fi necesare 3 implanturi dentare rapide (încărcare imediată)
2. pentru 4-5 dinți lipsă se vor utiliza 3 implanturi
3. pentru 6 dinți se vor folosi 4 implanturi dentare

Cum se procedează în caz de deficit de os?

Dacă osul maxilarului este foarte îngust și este nevoie de înlocuit 3-4 dinți la rând, se ia în considerare opțiunea ”1 implant pentru fiecare dinte”. Pentru că avem os îngust, suntem nevoiți să alegem implanturi de grosime minimală, deoarece implantul trebuie să fie înconjurat din toate părțile de os pentru a se integra cu succes. Acest implant este conceput pentru a înlocui dinti mici, cum ar fi incisivii inferiori sau incisivii laterali superiori, care practic nu suporta presiuni masticatorii. În caz ca se face punte fixa din 3 dinti pe 2 implanturi, aceste implanturi dentare se pot fractura.
Puntea fixa pe implanturi definitivă poate fi realizată din metalo-ceramică sau zirconiu și se fixează după 4-6 luni de la inserarea implanturilor, timp necesar pentru osteointegrarea lor.
Tratamentul corect cu implanturi are riscuri minime de complicații dentare și asigură o dantură perfectă, chiar dacă s-au pierdut toți dinții – vezi oferta Dantura fixa pe implanturi.

Programați un consult la Doctor Andrei și aflați ce opțiuni de tratament sunt disponibile pentru a zâmbi din nou cu încredere!