"Port mască medicală ca să ascund dinții"
Doamna Mirela, 58 ani.
S-a adresat la medic după ce au eșuat tratamentele realizate într-o altă localitate. Lipsa a 5 dinți, cariile profunde și estetica nesatisfăcătoare au condiționat un disconfort continuu la mestecare și vorbire. Pacienta spune că evită să zâmbească și să vorbească, iar purtarea măștii este o modalitate de a-și ascunde dinții.

Scopurile formulate de pacientă:
să obțină o dantură fixă, cu care să poată mânca toate alimentele, să poată vorbi clar și zâmbi fără jenă.
ETAPELE DE LUCRU
Diagnosticul
Evaluarea clinică a arătat că în cavitatea bucală erau 5 dinți lipsă, 2 dinți cariați profund, 2 punți dentare cu defecte, iar ceilalți dinți erau afectați de parodontoză în stare avansată. Nici unul din dinții naturali nu puteau fi salvați.

Tomografia digitală a arătat că volumul oaselor maxilarelor era suficient pentru a insera 4 implanturi pe fiecare arcadă dentară.

După anchetarea pacientei și realizarea probelor de laborator, am exclus contraindicațiile pentru reabilitări totale pe implanturi.
Tratamentul
Împreună cu pacienta, s-a luat hotărârea de a face reabilitarea pe implanturi prin încărcare imediată.

Intervenția a început cu extracția dinților. Apoi au fost inserați câte 4 implanturi pe fiecare arcadă: 2 implanturi pe partea frontală și 2 - pe lateral. Această poziționare permite fixarea eficientă a lucrării protetice de osul mandibulei.

Peste 48 de ore au fost fixate lucrările protetice provizorii. Acestea au fost purtate 6 luni, timp în care, pacienta a avut posibilitatea să "re-educe", să adapteze mușchii feței și a limbii la noua dantură.
Rezultatul
Pacienta a revenit după 6 luni de la intervenție pentru a fixa lucrarea protetică finală.

Ea a spus că viața ei s-a împărțit în două: până și după intervenție. Ea a observat schimbări în practic toate domeniile vieții: s-au atenuat problemele gastrice, viața ei socială a devenit mult mai diversă, a început să mânânce practic toate alimentele.

La măsurarea lucrării pacienta a confirmat că proteza finală este estetică și comodă. A fost fixată lucrarea, iar pacienta a fost instruită despre regulele de igienă care permit să mențină dantura funcțională pe o durată lungă de timp.

Proteza fixă pe implanturi
în 5 minute
Dentistul tău la un click distanță
Programează-te online
Vă contactăm pentru a confirma data și ora programării la clinică

Mai multe informații: